Dinsdag 30 april

De fanfare, drumband en mini-en majorettes zijn de Manderveense kinderen voorgegaan in een bonte stoet van rood, wit, blauw en oranje versierde wagentjes en fietsen. De vlag werd gehesen door het jongste lid van onze vereniging Noa Grootelaar, samen met de oudste majorettedame uit Manderveen Jasmijn Peddemors, zorgden ze er tijdens het Wilhelmus voor dat de vlag mooi wapperde. Vervolgens lieten alle kinderen oranje ballonnen op en was het een geslaagde ochtend.
Verassingsoptreden: Smiddags bij alle festiviteiten op het feestterrein werden bezoekers getrakteerd op een heuse flashmob van de mini's, minirettes en majorettes! Het was erg geslaagd.

1ste paasdag

Ook dit jaar was het weer een bonte stoet. Voorop de drumband en de fanfare met daarachter heel veel mensen en kinderen met lampionnen. Het paasvuur werd tijdens het Twente volkslied aangestoken en veel mensen warmden zich aan dit prachtige vuur.

      

 

Gala in Manderveen
Tijdens het gala van carnavalsvereniging De Venfluiters, was onze muziekvereniging natuurlijk ook aanwezig. De gasten werden binnengehaald op de klanken van onze eigen PLAGGENSTEKKERS.

 

 

Zondag 22 juli - Concert bij De Manderveense Aardbei - kwartaaltrekking: 

Ter ere van het 30-jarig bestaan van De Manderveense Aardbei, was er op zondag 22 juli een concert bij De Manderveense Aardbei.
Wij willen we het personeel en de familie Hindriksen, hartelijk bedanken voor de goede zorgen. Muziekvereniging De Eendracht maakt hoofdprijswinnaar bekend tijdens concert. De hoofdprijs van vierhonderd euro in de kwartaaltrekking van de Eendrachtloterij gaat naar Erik van Unen


Zaterdag 7 juli - seizoensafsluiting mini-en majorettes:

 Op 7 juli was het dan zover, de seizoensafsluiting. De 20 mini- en majorettes wisten nog niet wat ze gingen doen. Eenmaal aangekomen op het feestterrein was het al snel duidelijk. Er stond een tent, een springkussen, de barbeque stond klaar en er lagen heel veel knutselspullen. Het weer was super en de dames hebben zich geweldig vermaakt!
Hierbij bedanken wij de majorettemoeders voor het afgelopen seizoen!

 

Zondag 1 juli - optredens minirettes - sfeermarkt Vasse:

De minirettes zijn op zondag 1 juli naar de sfeermarkt in Vasse geweest, om daar op te treden als echte cowboys. Zodra de meiden klaar stonden, stond het publiek van de sfeermarkt in grote getalen om de meiden heen. De dames kregen na afloop een gigantisch applaus, het was een groot succes!

 

Koninginnedag:

Een prachtig gezicht was het 30 april, een grote stoet mensen en kinderen die door de straten van Manderveen liepen. Voorop liepen de mini- en majorettes, met achter hun de drumband en de fanfare. Met daarachter een stoet van versierde wagentjes, fietsen en kinderen. Alles en iedereen in Manderveen kleurde oranje! Een prachtige traditie waarbij er veel ballonnen in de lucht gingen, waarvoor er voor de eigenaar van de ballon die het verst komt een prijs klaar ligt. 
Daarna konden de kinderen, waaronder ook onze mini- en majorettes zich vermaken op het feestterrein. Hier werden ze prachtig geschminkt, hier konden ze schilderen, er was een clown, de springkussens stonden klaar en nog veel meer!
Zoals vaker de spreuk in Manderveen luidt:

'Waar een klein dorp, groot in kan zijn!'

Het Pyjamconcert:

Op dinsdag 24 april was het zover, het pyjamaconcert!
Ga je normaal naar een muzikaal concert als deze, dan zie je de meiden in prachtige jurken en de mannen in pak met eventueel een stropdas of strik. Maar nee! In Manderveen hebben we het pyjamaconcert. Alle kinderen waren in hun mooiste pyjama naar het Kulturhus gekomen en de een zag er nog mooier uit dan de ander.
Er werd gedanst en gezongen door de kinderen van De Zeven Mijlen, er werd muziek gemaakt door de fanfare en drumband en ook de mini en majorettes lieten twee dansen zien. Het was een geslaagde avond met als doel: leden werven! Want een kleine vereniging als wij heeft jeugd nodig.
Na afloop van deze geweldige avond was er voor alle ouders koffie of thee en voor de kinderen ranja. Ook mochten de kinderen instrumenten uitproberen en dit werd met veel plezier gedaan. U raadt het al: wat een lawaai!

Pasen: 

Traditiegetrouw zijn we op 1ste paasdag met de fanfare en een hele stoet, door lampionen verlichte kinderen naar het paasvuur gelopen. Onder leiding van burgemeester Dhr. Stegers en Jessie Godeke werd het paasvuur ontstoken.
De klanken van de fanfare met het Twentste volkslied maakten het paasgevoel compleet.

Dansmariekeconcours in Fleringen:

Na maandenlang trainen was het dan zover, het dansmariekconcours in Fleringen. De meiden van de mini-en majorettes hebben 3 geweldige optredens laten zien. Het was een leuke dag en we hebben mooie prijzen in de wacht gesleept: 4de, 7de en 8ste!
Via deze weg bedanken we dan ook alle vrijwilligers die ons deze dag of in de voorbereiding op deze dag hebben geholpen: Vrijwilligers Bedankt!!
Goed gedaan dames, op naar volgend jaar!